Jesmonite2023-06-27T14:49:34+02:00

Lindberg & Lund AS er distributør for Jesmonite.

JESMONITE – KOMPOSITTBASERT STØPEMASSE, EN BLANDING AV EN REAKTIV MINERALBASE OG VANNBASERT AKRYLRESIN.

Jesmonite har et stort bruksområde innen bygg, arkitektur og skulpturforming. Produktet kan kopiere alle typer overflatetekstur, glans og fargenyanser.

Sterkere
Sterkt, fleksibelt og slagbestandig

Lettere
Lavere vekt enn tradisjonelle materialer som stein, glassfiberforsterket betong, sand- og sementprodukter. Jesmonite er meget godt egnet til konstruksjoner av kulisse innen film og scene.

Sikrere
Brannsikkert innen klasse 0 (B.S.476 Part 6&7). Lav røyk- og gassutvikling. Løsemiddelfri uten VOC (flyktige organiske forbindelser)

Overflatestruktur
Kan kopiere alle fine detaljer på overflater – både farge, glans og tekstur.

Miljøvennlig
Vannbasert – bedre for miljøet

Designvariasjon
Støpemassen kan farges etter ønske eller etter en spesifikk RAL-referanse.

CASESTUDIES

PORTOBELLO SQUARE, LONDON

Klient
Catalyst Housing Group
Arkitekt
PRP
Produsent
Simplicity Abutments

Portobello Square er et av de største restaureringsprosjektene i Kensington og Chelsea. Oppussingen har gått trinnvis gjennom en rekke byggfaser. Klienten Catalyst Housing Group og arkitekt PRP hadde krav om et materiale som kunne etterligne stein, samtidig som det hadde lav vekt sammenlignet med tradisjonell teglstein.

I samarbeid med en leverandør av Jesmonite ble det anbefalt Jesmonite AC730, – fargetilpasset og med egnet tekstur på steinen. Prosjektfristene var knappe så det var et stort fortrinn med materialer som kunne produseres raskere enn standard lettvektsbetong (GRC).

Product brukt
Jesmonite AC730

PORTOBELLO SQUARE, ET ARKITEKTONISK LANDEMERKE

Restaureringen måtte følge helt spesifikke krav om farge, tekstur og bestandighet på fasadesteinen. Jesmonite hjalp oss til å vinne prosjektet! Vi fikk hjelp til valg av egnet råmateriale og teknisk støtte under hele prosessen med prøvestøping og kvalitetstester. Tett oppfølgingen fra råvareleverandør ga oss utvilsomt hjelp til å vinne prosjektet innen dets strenge tidsfrister uten kompromisser innen kvalitet.

Rob Shand, Simplicity Abutments

OSCAR WANING & ATTUA APARICIO

Vi hadde ingen forkunnskaper om produktene fra Jesmonite, men vi forstod at dette var brukervennlige materialer som egnet seg til så mangt, og vel verdt å teste i vår kunstproduksjon.Vi hadde en idé om en produksjonsmetode vi kalte Newtons bøtte, og for dette prosjektet lette vi etter egnede materialer. Vi så etter en støpemasse som lot seg forme og herde mens det ble spunnet.
Vi testet noen få aktuelle støpemasser og erfarte at Jesmonite skilte seg positivt ut med meget gode resultat. I vårt kunststudio fokuserer vi på produktutvikling og nye produksjonsmetoder – vi har nå erfart at det er et stort potensiale i produktene fra Jesmonite

Oscar Waning, silo

«PRODUKTENE FRA JESMONITE VAR OVERRASKENDE OG GA OSS BEDRE RESULTATER  ENN NOE ANNET.»

NYHETER

Av privatlivshensyn trenger Google Maps din tillatelse for å lastes inn.
Jeg Godtar

KONTAKT

Besøksadresse

Lindberg & Lund AS
Torvuttaket 89
1540 Vestby

Kontaktperson

Christian Kyrre BeylichSelger Polymer og kompositt
Direkte:+47 64 97 55 68
Mobil: +47 40 16 40 86
christian.b@lindberg-lund.no
[contact-form-7 id="5" title="Contact form 1"]

BESØK JESMONITE.COM
FOR MER INFORMASJON

Eller kontakt oss i Lindberg & Lund AS, dersom du har spørsmål

Tittel

Gå til toppen