Hvorfor bruke god motorolje til din veteranbil?

Mer enn to tredjedeler av tyske klassiske/veteran bileiere bruker uegnede motor- og giroljer. Mange halvsannheter om kvaliteten og bruken av smøremidler sirkulerer ikke bare på internettfora og blogger: disse kan også finnes i trykte medier og på TV.

Det er en vanlig misforståelse at kvaliteten på et smøremiddel kan bedømmes utelukkende på DIN- eller API-klassifiseringen. Dessuten er mange produkttester basert bare på ferske oljer, som undersøkes i laboratoriet. Under disse undersøkelsene fastslås det om smøremiddelet i sin nye tilstand er innenfor den nødvendige spesifikasjonen for DIN, API eller ACEA. Imidlertid er dette bare et øyeblikksbilde av den nye tilstanden og gir ingen konklusjoner om skjærstabilitet (endring i viskositet når påvirket av temperatur og trykk), kvaliteten i forhold til brukstid, varmemotstand, slitasje og evnen til å håndtere annen forurensing. Og dette utelukker ikke engang råvarenes opprinnelse eller til og med miljøaspekter i produksjonen, distribusjonen og innsamlingen av avfallsolje.

Problemet

Med motor- og giroljer oppdages ikke dårlig kvalitet og stabilitet av smøremidler umiddelbart. Selv en profesjonell kan bare anerkjenne kvaliteten ved å bruke laboratorieanalyser. Det er motoren, girkassen, overflatene og pakninger som lider – ofte ubemerket i begynnelsen. Disse gjenkjennelige sporene viser seg bare over tid. Avhengig av kjøretøyets belastning og bruk kan kostbare langvarige skader oppstå, som kunne vært unngått med riktig bruk av egnede smøremidler og filtre.

Lidenskap for Östol

Eiere av klassiske biler, verksteder, spesialister og fagfolk er alle overbevist om kvaliteten på Östol Old Timers Oils «Made in Germany». Den tyske bilklubben ADAC gikk over til Östol for alle sine assistansebiler – kjøretøyinspeksjonsselskapet DERKA Classic Services stoler også på toppkvaliteten og har inkludert Östol Oldtimer Oil i sitt produktsortiment som en «spesialutgave».

I Norge er Biesterfeld stolt distributør av de klassiske oljene fra Östol. Er du nysgjerrig eller ønsker å vite mer?
Ta kontakt med oss for en hyggelig prat!
Se også brosjyre for fullt produktprogram.

Se Östol sitt produktutvalg (Engelsk)

Ta kontakt for mer info angående Östol

Se Östol sitt produktutvalg (Engelsk)