Kontakt oss på +47 64 97 55 55|post@biesterfeld.no
Polymer og kompositt2024-02-02T13:36:23+01:00

POLYMER OG KOMPOSITT

Polymer og komposittavdelingen hos Biesterfeld Norge er et team som kontinuerlig jobber for å være en markedsledende tilbyder av kompositter og polymere materialer.

Polymer og kompositt avdelingen har dedikerte ansatte med høy faglig kunnskap innen sine respektive ansvarsområder. Vi er en del av Biesterfeld gruppen med lager og kontor i Norge, Sverige, Finland som hjelper hverandre i å gi våre kunder den optimale service, logistikk og support. Det jobbes kontinuerlig med videreutvikling av nye ideer vi får fra markedet opp mot våre produksjons partnere. Vår målsetning er å være med fra «idè til ferdig produkt» og vi ønsker å bistå med trygge leveranser, logistikk, rådgivning, teknisk støtte og sikker kjemikaliehåndtering.

Ta kontakt med oss for å diskutere fremtidige løsninger.

Industrielle lim
INDUSTRIELLE LIM
Form-modell-prototype
FORM-MODELL OG PROTOTYP
kompositter-fiber
KOMPOSITT – FIBER
Kompositt-Resiner
KOMPOSITT – RESINER
3A-corematerials-Airex-Baltex
KOMPOSITT – KJERNEMATERIALER
slippmidler
SLIPPMIDLER
Råvare-kjemi
RÅVARER – KJEMI
Polyuretan-primer
POLYURETAN OG PRIMER
Blanding-Dosering
BLANDING OG DOSERING
overflatebehandling
OVERFLATEBEHANDLING
Formsilikon
SILIKON
Jesmonite hos Lindberg & Lund AS
JESMONITE

Siste nytt

Nye Araldite 2080 og 2081

3 april, 2024|0 Comments

ARALDITE® 2080 og 2081 er et akrylatlim med 90% mindre generende lukt ARALDITE® 2080/2081 løser mange problemer man har hatt med tradisjonell liming ved bruk av Metakrylat (MMA), Polyuretan [...]

LSR Webinar med DOW

24 januar, 2024|0 Comments

LSR (Liquid-Silicone-Rubber) webinar med DOW 25 Januar Together with our partner Dow, we will introduce you to the benefits of our special Liquid Silicone Rubber products •SILASTIC ™ NPC LSR: Non post cure Liquid [...]

Marex PVC kjernematerialer

23 januar, 2024|0 Comments

PVC kjernematerialer Biesterfeld Norge er stolt leverandør av PVC kjernematerialer til komposittindustrien. Med Marex kan vi tilby kjernematerialer til de fleste behov, korte leveringstider og et produkt som er kostnadseffektivt. Marex leverer [...]

Araldite-Xtreme-2050-2051

Industrielle lim

Industrielle lim

Når det er snakk om permanent sammenstilling av ulike substrater, og/eller lettvekts komposittmaterialer, vil våre industrielle lim-produkter være det ideelle valget. I kontrast til tradisjonelle festemetoder som skruer, bolter nagler og sveising vil en limt konstruksjon fordele kreftene over hele eller store deler av arealet, redusere stress og føre til økt levetid på den aktuelle konstruksjonen. Biesterfeld Norge AS tilbyr en løsning for de fleste kjente materialer, applikasjoner og produksjonsprosesser.

EP lim består av en resin (base) og en herder som blandes sammen i et gitt forhold. Produktene er tilgjengelig i en rekke forpakningsstørrelser som patron, boks, spann og fat. EP lim finnes og som 1-komponente systemer hvor herder er bygget inn i basen og aktiveres vha av varmeherding. EP lim kjennetegnes gjerne som robuste og sterke konstruksjons-lim med mulighet for høy temperatur- og kjemisk bestandighet.

Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner Huntsman

PU lim består av en resin (base) og en herder som blandes sammen i et gitt forhold. Produktene er tilgjengelig i en rekke forpakningsstørrelser som patron, boks, spann og fat. PU lim viser god vedheft til de fleste materialer, og har med sine gode elastiske egenskaper en fordel ved sammenstilling av fleksible og stive materialer med hverandre. Produktene er også meget velegnet for liming av de fleste kjente termoplaster.

Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner Huntsman

MMA teknologien kombinerer på mange måter egenskapene fra EP og PU. Produktene kommer primært i form av 2-komponent systemer som tilbyr stor grad av styrke og elastisitet, samtidig som de viser meget god vedheft mot de fleste kjente materialer. Produktene tilbyr mulighet for veldig rask herding i situasjoner hvor dette er ønskelig, samt at det finnes alternativer som tilbyr veldig langsom herding tiltenkt påføring på store arealer.  I vårt MMA sortiment vil dere og finne systemer som tilbyr sikker herding selv ved så lave temperaturer som -20 grader C.

Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner Huntsman

LIMGUIDEN

Dersom du lurer på hvilket lim du skal bruke til din applikasjon anbefaler vi vår Limguide.

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt
Araldite-X-treme 2050-2051

Form, modell og Prototyp

Form-modell-prototype

I denne kategorien finner dere alt av produkter som behøves for å ta en idé til ferdig produkt. Vårt produktprogram omfatter løsninger fra de som modellerer for hånd, til de bedrifter som freser (CNC) ut modeller, former og jigger til applikasjoner som krever den høyeste grad av presisjon og overflatekvalitet.

Dette er markedets mest komplette program av ferdige brett støpt i polyuretan eller epoksy. Produktene kommer i en rekke ulike dimensjoner, densiteter, farger samt mekaniske og termiske egenskaper. Produktene kan enkelt limes sammen hvis det er behov for større emner. Bruksområdene varierer fra enkel manuell formgiving, maskinering av prototyper, modeller, jigger, verktøy, former til kompositt og møbelindustri, støperiindustrien og høytemperaturstabile produksjonsverktøy til fly, bil og sportsindustri.

Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner OBO/Huntsman

«Seamless Modelling Paste» eller «SMP», er et produktprogram med to-komponent epoksy baserte pasta produkter. Dette er produkter som typisk legges på en forhåndstilpasset kjerne i tykkelser fra 10-40mm. Produktene får så herde ved romtemperatur for deretter å formgis ved hjelp av manuelle metoder, og eller vha CNC maskinering av overflatene. Dette er produkter som gir mulighet for «sømløse» modeller/former i motsetning til blokkmaterialene da flere blokk må limes sammen hvis det er snakk om større konstruksjoner. Denne type pastaprodukter er pr nå den raskest voksende teknologien inn området store modeller, plugger og former.

Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner OBO/Huntsman

Dette er EP baserte systemer tilpasset produksjon av lettvekts former og modeller i kombinasjon med glass- og eller karbonfiber. Systemene finnes i en rekke viskositeter (tynt til tyktflytende), temperaturstabilitet og mekaniske egenskaper. Det finnes her systemer tilpasset alle kjente produksjonsprosesser hvor de vanligste bruksområdene finnes innen generell komposittindustri, jernstøperier og maritim industri.

Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner OBO/Huntsman

Dette produktprogrammet omfatter ferdige støpemasser basert på epoksy eller polyuretan, hvor bruksområdene er produksjon av prototyper, modeller, jigger, former og sluttprodukter til alt fra hobby til flyindustri. Dette er primært 2-komponente systemer, men det finnes også spesialprodukter bestående av 3-4 komponenter. Her finnes det produkter som gir bruker mulighet til å simulere egenskaper alt fra fleksibel gummi til harde metaller.

Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner OBO/Huntsman

Våre fyllstoffer brukes primært i kombinasjon med våre støpemasser og laminerings-systemer. Denne type fyllstoffer brukes primært for å justere på mekaniske egenskaper som for eksempel stivhet og kompresjonsstyrke, samt at produktene er med på redusering av reaktivitet i store støp der hvor det er fare for at herdeprosessen utvikler for mye energi/varme. Enkelte fyllstoffer vil og bidra med økt varmeledningsevne der hvor det er ønskelig for sluttproduktet.

Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner OBO/Huntsman

Vi tilbyr her et utvalg voksbaserte produkter tilpasset kravene for god slipp og enkel av-forming ved støpning av en modell eller form ved hjelp av laminering eller støpe-prosesser.

Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner OBO/Huntsman

Ved behov for spesialtilpassede slippmidler innen kompositt-, polyuretan- og termoplastindustrien viser vi til vårt utvidede program for denne type optimaliserte løsninger.

Ved behov for andre tilbehør som pigmenter og distansematerialer, tilbyr vi her pigmenter tilpasset epoksy og polyuretan samt voksbaserte distanseplater fra 0,2 – 7,0 mm tykkelse. Våre produkter produseres av vår samarbeidspartner OBO/Huntsman

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Kjernematerialer

3A-corematerials-Airex-Baltex
3Ac_logo_primary-new

STERKERE – LETTERE – GRØNNERE 

3A Composites Core Materials er en markedsledende produsent av bærekraftige kjernematerialer til komposittindustrien. 3A Composites Core Materials fokuserer på fornybare kjernematerialer produsert av balsatre, samt 100% resirkulerbare skumkjerner basert på PET plast. 

AIREX® – BALTEK®

3A Composites Core Materials er den eneste produsent I verden med FSC sertifiserte plantasjer for produksjon av balsatre. 3A Composites Core Materials er pioneren bak skumkjerner basert på PET til bruk i de fleste applikasjoner innen komposittindustrien. 

Hvorfor velge andre teknologier til dine komposittstrukturer?  
Vårt fokus er å utvikle sterke, lette og solide kjernematerialer med optimal balanse mellom disse egenskapene. Bare slik kan sluttresultatet bli mer robust, holdbart og energieffektivt for våre kunder.  

I dagens industrielle klima bør det være et stort fokus på å benytte de produkter og løsninger som tilbyr de gode mekaniske egenskapene, samtidig som de samme produktene tilbyr de beste miljømessige hensyn.  AIREX og BALTEK er det ideelle valg til de fleste applikasjoner innen maritim industri, fiskeoppdrettfornybar energi, transport (BTR), tog, luftfart, Bygg & Anlegg samt generell industri. 

Les mer om AIREX og BALTEK under

AIREX®

AIREX® skumkjerner basert på PET materiale gjør det mulig å produsere sandwich strukturer med meget høy styrke, stivhet og lav vekt. Skumkjernene gir samtidig mulighet for god termisk isolasjon og lyddempende egenskaper.

Når AIREX® brukes som et kjernemateriale mellom to stive lag med GRP/GRE/CFRP vil det kunne produseres komposittstrukturer opp mot 50% lettere sammenlignet med konvensjonelle løsninger.

Vektbesparelser betyr mindre energi nødvending for bevegelse/transport, som igjen betyr energibesparelser som ytterligere kan åpne opp for videre vektbesparelser I maskiner og utstyr benyttet til å flytte eller transportere konstruksjoner.

Vindindustrien brukes her gjerne som et eksempel hvor AIREX® skumkjerner reduserer vekt samtidig som styrke og stivhet økes. Resultatet er økt effekt og virkningsgrad på turbinene.

Egenskaper

 • Meget lav egenvekt
 • Høy mekanisk styrke og stivhet
 • Gode utmattingsegenskaper
 • Kjemikaliebestandighet
 • Høy kompresjon og skjærstyrke
 • Slagfast
 • Enkel å prosessere
 • God vedheft med de fleste kjente resiner
 • Høy temperaturbestandighet
 • Gode brannhemmende egenskaper
 • Lavt vannopptak
 • Lavt resinopptak
 • Dimensjonstabil

Applikasjoner

 • Fornybar Energi
 • Maritime
 • Bygg & Anlegg
 • Infrastruktur
 • Tog
 • Buss
 • Bil
 • Fly
 • Generell industri

BALTEK®

BALTEK® er det eneste strukturelle kjernematerialet produsert av naturlige og fornybare ressurser – BALSA

Balsa-treet vokser meget fort, har lavt egenvekt og et unikt vekt/stryrke forhold. 3A Composites Core Materials eier og drifter FSC sertifiserte plantasjer og er med dette den eneste FSC sertifiserte tilbyder I verden.

R&D og innovasjon

BALTEK® er det markedsledende produktet med lang “track record” for kvalitet og innovasjon innen produksjon og utvikling av kjernematerialer basert på balsa. 3A Composites Core Materials driver kontinuerlig forskning og utviklking for å kunne tilby markedet 100% grønne og fornybare produkter.

Egenskaper

Sandwich strukturer som benytter BALTEK® har lav vekt og stor styrke. Ettersom balsaveden er kuttet vinkelrett på fiberrettningen, har den optimale fysiske egenskaper på grunn av sin fordelaktige cellestruktur (honeycomb)

 • Meget lav vekt
 • Høy mekanisk styrke og stivhet
 • Fornybart materiale
 • Utmerket utmattningsegenskaper (fatigue)
 • Stor slagfasthet
 • God motstand mot fukt
 • God kjemiklaiebestandighet
 • Kompatibel med alle typer resiner
 • Lyddempende og termisk isolerende egenskaper

Applikasjoner

 • Maritime
 • Fornybar Energi
 • Transport
 • Fly
 • Bygg & Anlegg
 • Generell industri
Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

TDS

Spørsmål? Ta kontakt

Kompositter og fiber

kompositter-fiber

Komposittindustrien er i en rivende utvikling og behovet for fiberprodukter med høy og repeterbar kvalitet er stadig økende. Vi etterstreber å tilby våre kunder den høyeste kvalitet til konkurransedyktige priser og betingelser. Vi har et stort lager av kvalitetsprodukter i Norge for å sikre brukerne rask og sikker tilgang på de produktene de behøver. Fiberproduktene våre har sine bruksområder innenfor store sektorer som båt, fiskeoppdrett, elektronikk, olje og gass, transport, energi, sport og flyindustri. Vi har løsninger for de fleste aktuelle applikasjoner og produksjonsprosesser, samt de nødvendige sertifikater med tanke på krav til for eksempel maritime konstruksjoner.

Vårt program omfatter karbonfibertråd, vevde matter, multiaksiale matter (NCF), chopped fiber, og pre-impregnerte teknologier hvor herdeplaster og termoplaster ar armert med karbonfiber. Pre-impregnerte teknologier vokser kraftig og tilbyr markedet mulighet for raskere produksjon, høyere kvalitet på sluttproduktet samt ytterligere forbedring av HMS.

Vårt program omfatter glassfibertråd, vevde matter, multiaksiale matter (NCF), chopped fiber, CSM og pre-impregnerte teknologier hvor herdeplaster er armert med glassfiber. Pre-impregnerte teknologier vokser kraftig og tilbyr markedet mulighet for raskere produksjon, høyere kvalitet på sluttproduktet samt ytterligere forbedring av HMS.

Vi tilbyr her vevde og multiaksiale matter. Produktene kan være basert på rene kevlar/aramid fiber, men også hybrider hvor for eksempel kevlar kombineres med karbonfiber eller glassfiber for å skape de ønskede materialegenskaper.

Dette er produkter hvor fiber er satt inn (impregnert) med et gitt bindemiddel (herdeplast/termoplast) i et bestemt forhold. Produktene leveres normalt på rull og oppbevares i nedfryst (herdeplast) tilstand for at ikke kjemien skal reagere under lagring eller transport. Produktet legges i form og herdes ved hjelp av varme. De fleste produkter er designet for herding under vakuum, hvorav enkelte system vil kreve autoklav for å gi optimale sluttegenskaper. Det forskes mye på «out of autoclave» teknologier og vi har nå flere systemer som gir gode resultater også uten bruk av denne typen produksjonsutstyr.

Når det blir snakk om videre optimalisering av en produksjonslinje for å øke produksjonstakten, vil våre «spesialprodukter» være aktuelle. Dette kan for eksempel være «pre-formede» fiberprodukter som reduserer tiden det tar å legge fiber i en form.

Vakuumbagger, tape, peelply, breahter, bleeder, slanger og ventiler tilpasset de ulike produksjonsprosessene industrien benytter for produksjon av komponenter og utstyr i kompositt.

Av privatlivshensyn trenger Vimeo din tillatelse for å lastes inn.
Jeg Godtar
Av privatlivshensyn trenger Vimeo din tillatelse for å lastes inn.
Jeg Godtar

Du kan se flere videoer fra HEXCEL sin egne nettsider her

Flere videoer

Tilbehør

axvax-logo

Vac-Tac smeltelimsystemet er utviklet spesifikt for legging av fibermatter ved vakumstøping/infusion av kompositter. Gir umiddelbart god og sterk vedheft for fiber, kjernematerialer, forbruksmateriell og annet som inngår i støpeprosessen. Ingen løsemidler eller farlige gasser, ikke noe avfall, ingen holdbarhetsdato på limet eller krav til lagringsforhold eller transport. Med dette systemet får både økonomiske fordeler og god HMS. Og det er alltid på lager hos oss.

Flere produkter fra Axvac
Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

axvax-logo
Spørsmål? Ta kontakt

Kompositter – resiner

Kompositt-Resiner
 • Herdeplaster
 • Prosesser

Herdeplaster innen komposittindustrien omfatter en rekke kjemier og teknologier. Vårt produktprogram omfatter primært epoksy men også spesialprodukter basert på Epoksy Fenol Novalak (EPN), benzoxazine og polyuretan under merkenavnet Araldite. Vi tilbyr her et bredt program av ferdige systemer tilpasset de ulike produksjonsprosessene industrien benytter. Typiske produksjonsprosesser kan være manuell laminering (wet lay-up), RTM, Infusion, fibervikling, pultrudering og presstøpning.

Produktene er optimalisert med tanke på viskositet, reaktivitet og mekaniske egenskaper, slik at både prosess -/og sluttegenskaper leverer optimalt. Vårt tekniske serviceteam vil her kunne bidra med god veiledning gjennom hele prosjektets levetid.

Se flere prossessvideoer her

Flere videoer

Huntsman-mobil-app

Last ned HUNTSMAN sin egen mobil app.
Både for IOS og Android

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Slippmidler fra Chem-Trend

slippmidler
 • Komposittstøp
 • Rotasjonsstøp
 • Polyuretanstøp

Vi leverer Zyvax og Chemlease slippmiddler fra Chem-Trend. I en prosess hvor noe skal støpes i en form vil valget av slippmiddel være av kritisk betydning. Et slippmiddel skal være lett å påføre, levere riktig grad av slipp, levere det optimale antall støp før det må påføres nytt slippmiddel. Det skal ha en best mulig miljøprofil for operatør og arbeidsmiljø. Markedet benytter i dag mest løsemiddelbaserte systemer, men trenden er vannbaserte produkter. Dette er såkalte «semipermanente» slippmidler som gir bruker mulighet til mange støp i sine former før disse må påføres nytt slippmiddel. Produktene er designet for ikke å smitte over på sluttproduktet, noe som igjen bidrar til renere produksjon og mindre utfordringer for brukere som ønsker å lakkere de støpte komponentene. Ved siden av våre «semipermanente» produkter tilbyr vi også rene voks, løsemiddel og silikonbaserte løsninger alt etter brukers individuelle krav og behov.

Vi oppfordrer industrien til å tenke «grønt» og med det kontakte oss for å diskutere muligheten for å jobbe med vannbaserte slippmidler.

Kontakt oss for valg av slippmiddel fra Chem-Trend

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Råvarer – kjemi

Råvare-kjemi
 • Resiner
 • Herdere
 • Fortynnere
 • Akseleratorer
 • Additiver

Ved siden av våre ferdig formulerte lim, støpemasser og komposittresiner tilbyr vi råvarer til bedrifter som ønsker å formulere sine egne epoksy-/ og polyuretanprodukter. Vi kaller dette for kjemiske «byggeklosser». De fleste applikasjonene finnes innen lakk og maling, industrigulv, betongindustri, fiskeoppdrett, bygg og anlegg, lim og kompositt. Produktprogrammet omfatter epoksy, herdere til epoksy og polyuretan, fortynnere, akseleratorer samt en rekke additiver som hjelper våre kunder i å designe de optimale egenskapene for sine formuleringer.

Ta kontakt for å diskutere dine krav og behov.

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Polyuretan og primer

Polyuretan-primer
 • Støpemasser
 • Vedheft

Polyuretan er et av de mest anvendte herdeplaster på markedet. Kjemien kan designes i en rekke retninger og er da å finne innenfor de fleste industrielle applikasjoner i en eller annen form. I denne kategorien brukes polyuretan som støpemasser innen alt fra fremstilling av prototyper til produkter med ekstreme mekaniske egenskaper brukt innen gruvedrift eller annen tung mekanisk industri hvor høy slitasjestyrke er påkrevd. Hovedkomponenten i polyuretan er isocyanat og vi har et program med produkter spesialdesignet for å øke vedheftegenskapene (adhesion) til isocyanatbaserte produkter.

Våre produksjonspartnere innen denne kategorien «polyuretan og primer» er Synthene, Huntsman og Kömmerling/Cilbond.

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Blanding og dosering

Blanding-Dosering

Riktig blanding av kjemi er viktig. Vi tilbyr markedsledende dosering, dispenseringsutstyr og praktiske robotløsninger fra EFD/Nordson. Se forøvrig mer informasjon om EFD/Nordson ved å gå inn på våre sider som omhandler elektronikk. THINKY sentrifugemaskiner er et sterkt voksende program inn mot elektroindustri, legemiddelindustri, forskningsmiljøer og bedrifter som har behov for sikker og repeterbar kvalitet på sine blandinger.

Klikk på knappene under for å se flere videoer fra THINKY og Nordson EFD.

THINKY videoer
Nordson EFD videoer
Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Overflatebehandling

overflatebehandling
 • Corona
 • Plasma
 • Overflateenergi
 • Sprekksøking

Kontroll på overflater som skal limes, støpes inn eller på annen måte skal jobbe i kombinasjon med en herdeplast eller termoplast er særdeles viktig for et godt og varig resultat. Vi jobber daglig  problemstillinger hvor våre kunder sliter med å forstå en gitt overflate og dens egnethet for en gitt bruk. Vi bidrar med analyser av overflater og tilbyr markedet, i partnerskap med Tantec, teknologier som bidrar til optimalisering av overflaten og dermed sikrer varig kvalitet for våre kunder. De viktigste teknologiene vil her være representert ved corona -/og eller plasmabehandling.

Norske og Nordiske bedrifter benytter seg mer og mer av disse teknologiene, og kan med slike enkle verktøy ikke bare øke kvaliteten på det de produserer men også ta i bruk substrater til sine prosesser som tidligere var uegnet nettopp på grunn av sin overflatesituasjon.

Disse metodene øker kvaliteten, samtidig som de øker friheten til å velge i et større antall materialer.

Klikk på knappen under for å se flere filmer under samme kategori.

Flere videoer
Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Silikon

Formsilikon

Skal det støpes i voks, gips, epoksy, polyester, polyuretan samt Jesmonite produkter, anbefaler vi formsilikoner. For industrielle silikoner kan typiske applikasjoner være spesialstøpte pakninger, medisinsk godkjente produkter, O-ringer, slitebelegg, rør og bend, jigger og andre former for verktøy.

Formsilikon er et viktig produkt innenfor de fleste modell, form og støpeprosesser. Vi tilbyr her et bredt spekter av høyt elastiske 2-komponente formsilikoner til prosesser hvor noe skal støpes i voks, gips, epoksy, polyester, polyuretan samt akryl og sement baserte Jesmonite produkter. Denne type formsilikoner har en ekstremt god evne til å kopiere (replika) selv de fineste detaljer, og dermed «speile» disse videre i støpe-prosessene slik at sluttresultatet blir identisk med utgangspunktet. På grunn av sin høye elastisitet, og bruddstyrke, er produktene meget velegnet for støpning av detaljer med negative slippvinkler.

I denne kategorien presenterer vi silikoner som på grunn av sine gode mekaniske og termiske egenskaper benyttes for å produsere sluttprodukter til industrien der hvor det er krav til komponenter med høy elastisitet, høy kjemisk bestandighet og i kombinasjon med høy termisk bestandighet. Dette er primært 2-komponent systemer (RTV) som støpes i former lagd av metall eller ett av våre mange blokkmaterialer egnet for formålet. Vi tilbyr og ett bredt program av LSR silikon for injeksjons støping. Dette er en produksjonsteknologi som ligner mye på tradisjonell sprøytestøping av termoplast.

Typiske applikasjoner kan være spesialstøpte pakninger, O-ringer, slitebelegg, rør & bend, jigger og andre former for verktøy.

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

JESMONITE

Jesmonite
 • Kunst og håndverk
 • Industri

Jesmonite er vannbaserte herdeplaster tiltenkt applikasjoner innen kunst, form, modell, arkitektur, innredning og utsmykking samt ornamenter og fasader innen vedlikehold og nybygg. Produktene kan deles inn i to hovedkategorier hvorav den første er basert på akryl og primært tiltenkt innendørsapplikasjoner, mens den andre er en sement basert teknologi som muliggjør bruk opp mot utendørsapplikasjoner som blant annet vedlikehold og nybygg av fasader.

Dette er produkter med veldig mange bruksområder hvor det gjerne er fantasien som setter begrensningene. Ta kontakt med vårt team for å diskutere ditt prosjekt og vurdere om Jesmonite kan være den beste løsningen for dere.

Les mer om JESMONITE her
Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

  Spørsmål? Ta kontakt

  CASESTUDY

  JESMONITE fagdag en suksess

  JESMONITE: Fagdag 21. mars 2018 Dette er andre gang Lindberg & Lund gjennomfører fagdag med produkter fra JESMONITE. Mange forventningsfulle møtte opp for å lære mer om komposittbasert støpemasse. Vi startet fagdagen i klasserommet med presentasjon av produkter fra JESMONITE. Det ble vist bilder av ulike bruksområder slik som fasader, skulpturer, møbler, gulvfliser, veggpanel m.m. Etter lunsj hadde vi en praktisk seanse hvor Lena fra vårt søsterselskap i Sverige, ABIC Kemi AB, veide opp og blandet støpemasse [...]

  CASESTUDIES

  Flere casestudies

  Se flere Casestudies fra Lindberg & Lund AS

  CASESTUDIES

  KONTAKT

  Ta kontakt

  Kontakt oss dersom du har noen spørsmål

  Til kontaktskjema

  OSS I AVDELINGEN

  Rikard Kalland

  Rikard Kalland

  Avdelingsleder
  Mobil: +47 91 37 67 60
  rikard@biesterfeld.no

  Vi jobber kontinuerlig med videreutvikling av nye ideer vi får fra markedet opp mot våre produksjonspartnere. Vi har tett dialog med våre kunder for å sikre tilstrekkelig med varer på lager, slik at vi unngår unødvendig lang leveringstid. Vår målsetning er å være med fra «idè til ferdig produkt» og vi ønsker å bistå med trygge leveranser, logistikk, rådgivning, teknisk støtte, sikker kjemikaliehåndtering samt HMS gjennom hele prosjektets levetid.

  ADHESIVES
  Rikard Kalland
  Rikard KallandAvdelingsleder
  INDUSTRIELLE LIM/HUNTSMAN/ARALDITE
  Mobil: +47 91 37 67 60
  rikard@biesterfeld.no
  TOOLING
  JON FREDRIK ARNESEN
  JON FREDRIK ARNESENPolymer og kompositt
  OBO-THINKY-TANTEC
  Teknisk support/laboratorie
  Mobil: +47 99 12 85 16
  jon@biesterfeld.no
  COMPOSITES
  ROY RIPE
  ROY RIPEKompositt
  HUNTSMAN/HEXCEL/3A/AXVAC
  Mobil: +4790 70 03 68
  roy@biesterfeld.no
  IND.CASTING
  CHRISTIAN BEYLICH
  CHRISTIAN BEYLICHPolymer og kompositt
  DOW/CHEM-TREND/KÖMMERLING/
  CILBOND/SYNTHENE/JESMONITE
  Mobil: +47 40 16 40 86
  christian@biesterfeld.no

  KONTAKT OSS

  Tittel

  Gå til toppen