Kontakt oss på +47 64 97 55 55|post@biesterfeld.no
Spesial smøremidler og vedlikeholds produkter2024-01-23T13:39:06+01:00

SPESIALSMØREMIDLER OG VEDLIKEHOLDSPRODUKTER

SPESIAL SMØREMIDLER OG VEDLIKEHOLDS PRODUKTER

Avdelingen spesialsmøremidler og vedlikeholdsprodukter har bred erfaring og kompetanse innen de aller fleste industrier som mekanisk-, olje-gass- og næringsmiddelindustrien for å nevne noen. Vi jobber daglig med tekniske og praktiske løsninger for våre kunder. Dette innebærer alt fra deltakelse som konsulenter i nye prosjekter, kurs i tribologi, bruk av smøremidler, smøring og tiltrekning av bolter, praktisk bruk og valg av smøremidler og vedlikeholdsprodukter.

Smøremidler - LIndberg & Lund AS
Spesial smøremidler
Næringsmiddelgodkjente smøremidler
Banner-vedlikeholds-produkter
Vedlikeholds produkter
Påføring og Dosering
Påføring og dosering
Tilbehør smøremidler
Tilbehør smøremidler

Siste nytt

Spesialsmøremidler

Spesialsmøremidler

Vi har et stort antall produkter fra markedsledende produsenter som er spesialister innen sine felt. Det kan nevnes produkter fra Molykote, DOW (Dow Corning), Simatec, Krytox, Oil Technics. Molykote er spesielt kjent for sine friksjonsreduserende og korrosjonsbeskyttende produkter som er foreskrevet og anbefales av ledende aktører på gjengede forbindelser innen olje-/gassindustrien. Av andre produkter kan det nevnes  Antifriksjonscoatinger, PFPE fett og oljer, silikonbaserte fett og oljer, oljeabsorbenter, automatiske smøreapplikatorer og det nye innovative Lube Shuttle systemet.

Smørefett til alle formål, fra universale EP2 fett til spesialfett for høye temperaturer og kjemikalier. Vi har fett basert på mineralolje, syntetiskolje, silikon, fluorsilikon, PFPE. Temperaturområder fra -65C til +375C

Smøring av gjenger med rett produkt gir en lavere friksjon ved tiltrekking og vil hjelpe til med å oppnå en jevn og repeterbar klemkraft i bolteforbindelsen. Vil også beskytte den gjengede forbindelsen mot rivning og skader under tiltrekking samt beskytte mot korrosjon og lette demontering. Vi har boltepastaer for alle typer metaller og temperaturer, fra -45C til +1500C i driftstemperatur.

Tekniske silikoner fra Dow Corning (DOW), paknings silikoner og tekniske lim / fugemasser. Bredt utvalg av 1 og 2 komponent produkter til alle formål. Universale, høytemperatur, kjemikaliebestandige. Typisk bruk er flytende pakning, tetting og fuging, lim til høye/lave temperaturer (-65C til +375C) Fluor silikoner som tåler olje bensin og kjemikalier.

Produkter for oppsamling og sanering av lekkasjer og utslipp av oljer og andre kjemikalier. Absorberende matter i forskjellige kvaliteter og tykkelser som effektivt suger opp oljer og kjemikalier. Markedets mest effektive sugeevne, ex ENV 100 matte på 41×51 cm suger opp 1,36 liter olje! Vi har også en spesialtorv som kan benyttes på utslipp i vann, samler opp oljer og bunkers i klumper som enkelt kan fjernes.

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Næringsmiddelgodkjente smøremidler

Næringssmøremidler

Biesterfeld Norge AS er en ledende aktør i Norge innen smøremidler til all type næringsmiddel industri. Med et meget bredt utvalg produkter fra JAX, Molykote og Exxon Mobil har vi produkter til alle utfordringer. Markedslederen innen denne typen smøremidler er JAX fra USA. JAX er det selskapet som på 50-tallet registrerte det første H1 godkjente produktet i verden, og er fortsatt den drivende kraften innen utviklingen av nye næringmiddelgodkjente smøremidler.

Her leverer vi ett bredt utvalg med H1 næringsmiddelgodkjente smørefett fra NLGI klasse 0 til 3. Innenfor næringsmiddelindustrien er det mange krevende applikasjon som krever spesielle egenskaper slik som bestandighet mot utvasking, korrosjon, lave og høye temperaturer og bakterier for å nevne noen av utfordringene. Med et svært bredt utvalg av produkter har vi et produkt for enhver utfordring. Våre varemerker til næringsmiddelindustrien er JAX, Exxon Mobil og Molykote.
Dagens smørefett beregnet til næringsmiddelindustrien svarer også til spesifikasjonene til generell industri og kan også benyttes til vanlige industrielle applikasjoner som et «rent» alternativ.

JAX og Exxon Mobil kombinert gjør at vi her har oljer til alle applikasjoner og av alle kvaliteter. Mineralske, delsyntetiske og helsyntetiske oljer med NSF H1 godkjenning. Standard sortimentet er kompressoroljer, hydraulikkoljer, giroljer, olje for luftlinjer, kjedeoljer osv.
Foruten disse standardproduktene har vi et stort utvalg spesialprodukter til spesifikke applikasjoner som bakerovner, fryselagre, forseglingsmaskiner for å nevne noen.

Fra produsenten JAX leverer vi vedlikehold- og rengjøringsprodukter med NSF H1 og 3H godkjenninger. 3H er den siste nye godkjenningen hvor produktet er godkjent for direkte kontakt med næringsmiddelet. Ett godt eksempel på et slikt produkt er JAX Mold Release, som benyttes benyttes til smøring av stekeformer, stekeplater, grillrister etc. Noen av de andre produktene i denne serien er, silikonspray, smørefett på spray, Sitrusrens, hvitoljer på spray og kanner, smøremiddel til rustfritt materiale, remspray, hvit syrefri vaselin og kontaktrens. Alle produktene er med NSF, NSF H1 og 3H godkjenning.

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Vedlikeholdsprodukter

Vedlikeholdsprodukter

Biesterfeld Norge AS leverer vedlikeholds-/reparasjonsprodukter fra en rekke kjente produsenter som Devcon, Bison, Quick, GEB, Geocel, Araldite og Permabond.

Devcon

Epoxy og Polyuretan kit fylt med forskjellige metaller for reparasjon og vedlikehold. Her finnes det både flytende og faste produkter. Metall putty, aluminium putty, stainless, bronse, titan. Kommer i praktiske kit a 500gr, med rørepinne, hansker og kost. Her finner du produkter for reparasjon og vedlikehold av metaller, transportbånd og plast/gummi materialer.

Bison

Monterings lim av meget høy kvalitet basert på MS Polymer teknologi slik som Tec7 og Bostik Bison PolyMax produktene er det siste innen MS polymer teknologi og oppnår 90% av endelig styrke etter kun 4 timer, dette limet er også svært lett å dispensere og stryke ut. High Tack versjon for montering av listverk, paneler etc. Rubberseal, egne produkter for tetting og forsegling av takrenner, fasader, kasser, gjennomføringer i tak bl.a.

Quick-Bengalakk

Kjente og kjære produkter fra Scanox. Norskproduserte kvalitets produkter. Quick universal emaljelakk på spray og bokser Quick Rett På Rust, rustbeskyttelse, grunning og toppstrøk i ett produkt Quick Metallgrunning (Arcanol) Rustbeskyttelse / grunning for videre behandling.

GEB

Produkter til VVS, VA anlegg og vedlikehold fra Franske GEB som er ett av de eldste varemerkene inne denne type produkter. Her er alt du trenger til VVS og VA anlegg. Pakksalver, Sanitærkitt, Hamp, glidemidler for montering av plast materialer, PTFE gjengtape og mye mer.

Permabond

Produkter til alle typer liming, gjengelåsing/tetting og forsegling. Anarobe låsevæsker, lynlim/hurtiglim, metakrylat lim, UV herdende lim og mye mer. Dette er samme type kjemier som du finner bl.a fra Loctite. Hos Permabond finner du alt fra enkle lynlim/hurtiglim til spesialprodukter beregnet for industri og produksjon.

Araldite

Araldite leverer bl.a en rekke lim produkter for privat- og industrielt vedlikehold i små forpakninger. Her finner du bl.a velkjente produkter som «rød og blå» Araldit

Geocel

En serie forskjellige produkter til bygg og anlegg. Bygg silikon til glass, fasade, betong. MS polymer til liming og fuging. Akryl masser for malerjobber. Silikon fjerner, Rensekluter spesielt produsert for fjerning av fugemasser, rengjøring av verktøy, kan også benyttes på hender, inneholder ikke løsemidler og tørker ikke ut huden.

En serie forskjellige produkter til bygg og anlegg. Bygg silikon til glass, fasade, betong. MS polymer til liming og fuging. Akryl masser for malerjobber. Silikon fjerner, Rensekluter spesielt produsert for fjerning av fugemasser, rengjøring av verktøy, kan også benyttes på hender, inneholder ikke løsemidler og tørker ikke ut huden.

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Påføring og dosering

Påføring og dosering

Under produktkategorien «påføring og dosering» finner du et bredt sortiment av utstyr som fettpresser, fugepistoler, pneumatiske og manuelle pumper til fett og olje. Vi tilbyr egne produkter for påfylling og renslig oppbevaring.

lubeshuttle-logo

Fettpresser som fungerer med vakuum, det vi si at det er slutt på patronbytter med klin og søl. Lube Shuttlepatronene er med kork som fjernes og patronen skrus inn i pressa. Patronene tømmes 100% som igjen vil si at tomme patroner kan resirkuleres som vanlig plast, eller om du velger å fylle den tomme patronen med ett enkelt system fra spann.

I denne serien finnes: standard presse med hevarm, 1-hånds, pneumatisk, batteridrevet, sprøytemodell.

mato

Mato er produsenten av Lube Shuttle i tillegg til en rekke pumpeløsninger. Fra Mato har vi tatt inn en pumpe og sprøytesystem for fett (NLGI KL2). Med dette systemet kan du sprøyte ufortynnet fett med en justerbar sprøyte pistol med opptil 10 m slange fra spannet som gjør at du får 20meter arbeidsradius. Dette systemet er ideelt for smøring av kranbom på mobilkraner og lignende. Anslagsvis vil du bruke ca 30 minutter på en 50m kranbom.

Krøger / MK

Høykvalitets fugepistoler for patroner og 600ml pølser. Dette er utstyr som takler selv de tykkeste lim og fugemasser. Mange modeller, manuelle, trykkluft drevne og batteridrevne.

Et stort utvalg av pneumatiske og manuelle pumper til fat og spann fra forskjellige produsenter Dette er pumper for oljer og fett med forskjellig tilbehør som traller, slanger, pistol, fettpistoler. Følgeplater og fatlokk i alle dimensjoner.

Vi lagerfører og skaffer alle kvaliteter.

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Tilbehør smøremidler

Simatherm

Vi har et bredt utvalg av utstyr for påføring og sikker oppbevaring av smøreprodukter, samt verktøy for inn/utmontering av lagre. Det er et økende fokus på trygg og sikker oppbevaring og påføring av smøreprodukter, Biesterfeld Norge AS kan derfor tilby en rekke produkter for å hjelpe med dette.
Under tilbehør finner du pneumatiske og manuelle pumper for fat og spann. Fremtidens fettpresser fra Lube Shuttle har en rekke fordeler hvor de viktigste er renslighet og at patronene blir tømt 100%. Disse kan resirkuleres i vanlig plastavfall og ender ikke opp som spesialavfall. Påføringskanner fra Oilsafe gir sikker og renslig påfylling og oppbevaring av oljer.

simatech

Simatec holder til i Sveits og produserer komplette kvalitetsprodukter «state of the art» innen 3 områder:

 • Simalube automatiske smørekopper. Monteringsutstyr til disse sikrer en kontinuerlig smøring av lagre og forlenger levetiden.
 • Simatherm induksjonsvarmere for lagervedlikehold. Induksjonsvarmere sikrer en meget kontrollert og rask utvidelse av lagerets innerring og kan i tillegg benyttes til annet utstyr som krever litt utvidelse. Dette er en langt bedre og raskere metode enn å benytte varmeplater.
 • Simatool. Komplette løsninger for inn/utmontering av lagre og simringer.
simalube
simatherm
simatool

Simalube – en automatisk og etterfyllbar et punkts smøreautomat/lubrikator

Millioner av simalube automatiske lubrikatorer har blitt solgt til kunder over hele verden. Simalube automatiske lubrikatorer leveres i fem forskjellige størrelser og kan benyttes til mange forskjellige et punkts smøreapplikasjoner. De kan fylles med enten fett eller olje. Rullelagre som enten er utilstrekkelig eller feilsmørt slites ut lenge før de har nådd forventet levetid. Med bruk av Simalube lubrikatorer garanteres en jevn tilførsel av fett eller olje når riktig mengde pr. måned er innstilt på lubrikatoren.  Med bruk av en simalube lubrikator  reduseres unødvendige stopper, og kostnadene i forhold til tidkrevende manuell smøring og lagerbytte blir kraftig redusert.Det tar bare noen få sekunder å montere en simalube lubrikator til smørepunktet. Etter montering og innstilling av måneder tar den gassproduserende tørre cellen(gasspatronen) over jobben. Gasspatronen produserer hydrogengass, som bygger opp et trykk bak lubrikatorens stempel, og skyver stempelet nedover og presser fett/olje automatisk ut og sikrer en jevn smøring over tid.
Mengden smøremiddel kan trinnløst justeres ved hjelp av en unbrakonøkkel fra 1 -12 måneder. Simalube lubrikatorer levere i 15ml, 30ml, 60ml, 125ml og 250 ml størrelser. Simalube smøremidler fylt med olje kan brukes til smøring av kjeder, åpne gir, styreskinner og mye mer.

Simalube lubrikatorer er sveitsiske kvalitetsprodukter som gjennom mange har fått meget gode tilbakemeldinger fra kunder verden over basert på følgende produktfordeler:

Simalube hos Lindberg & Lund AS

 • Meget pålitelige
 • Tidsbesparende
 • Universell bruk
 • Etterfyllbar(må kun skifte gasspatron)
 • Miljøvennlig
 • Næringsmiddelgodkjente med H1 godkjente fett/oljer
 • Kostnadsbesparende
 • Enkel installasjon og oppstart

Simatherm induksjonsvarmere

Rask oppvarming rullelagre og andre ringformede metalldeler med simatherm-produkter. Takket være varmeutvidelse kan lagre/arbeidsstykker lett monteres på induksjonsvarmerens arm. Under oppvarmingsprosessen oppvarmes bare lagret/ arbeidsstykket mens selve utstyret holder seg kaldt. simatec produserer induksjonsvarmer for arbeidsstykker opp til 4000 kg. Induktive varmere for spesielle applikasjoner kan utvikles på forespørsel.Den induktive oppvarming av ringformede deler er rask, ren og effektiv. Den erstatter tradisjonelle oppvarmingsteknikker som kokeplater, varmeplater, oljebad, åpne flammer eller ovner.

Simatherm modell Volcano er en meget enkel slepbar modell uten bruk av arm, men hvor plaserer lageret rett på varmeren.

volcano simatec

Simatool – lager monteringsverktøy

Simatool-produkter muliggjør rask installasjon og fjerning av rullelagre og radialakseltetninger. Over hele verden blir de vellykket brukt i maskinindustrien, vedlikeholdsverksteder og annen industri. Simatool-produkter kan brukes til rask, nøyaktig og pålitelig inn og utmontering av lagre.simatool_tool

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt
oiltechnics-small-logo
oiltechnics absorbenter

Absorbenter

Overalt hvor en benytter smøremidler eller utfører service/reparasjoner av mekanisk utstyr og kjøretøy, kan man ikke unngå at det blir oljesøl. Det er derfor viktig at man har et beredskapslager av forskjellige absorbenter/alkaliske avfettere når et uhell oppstår.

Fra vår leverandør i Skottland leverer vi Absorbenter for oljeprodukter og olje-/vannoppsamling. Absorbentene er laget av spunnet polypropylen og leveres i ark og på ruller. De leverer i tillegg et 100% naturlig organisk absorberingsmiddel basert på en kanadisk tørket torvmose.

Alkaliske såper

I denne produktrekken inngår sterke alkaliske såper/avfettere (rensemiddel) myntet på forskjellige arbeidsoppgaver, og i første rekke for fjerning av oljerelaterte produkter og fettfilmer. I denne gruppen inngår også HOCNF -godkjente avfettere for Offshore riggvask etc.

Miljøpaller

Sikker oppbevaring av oljefat og oljekanner for å hindre oljesøl. Miljømessige hensyn for lagring av kjemikalier står i fokus og en miljøpall sikrer at kjemikalie/oljesøl ikke renner ut under lagring men samles opp.

Våre hvite absorbenter i ark eller på rull tar opp effektivt oljesøl.

Våre grå absorbenter i ark eller på rull tar effektivt opp olje/vannholdige produkter

Sphagsorb basert på mose er en effektiv oppsamler av større utslipp. Mosen kastes på oljen og binder oljen raskt. Mosen feies opp med en piasavakost. Effektiv også i båt, vann og på vei. Vannet kan krystes ut og oljen sitter igjen i mosen. Når først oljen er tatt opp i mosen slipper den ikke ut igjen, og produktet er meget miljøvennlig og renslig.

Alt oppsamlet oljeavfall kastes som spesialavfall. Oljeabsorbenter er i seg selv ufarlige, men når de fylles med oljebaserte produkter så blir de farlige og det er viktig at en leser sikkerhetsdatabladet for oppsamlet produkt og behandling av disse. Link til brosjyre

Denne produktgruppen består av flere forskjellige avfettere som levere i  200L fat, 25L kanner og 5L kanner.

Sobo Power

Er et konsentrert vannoppløselig sterkt avfettingsmiddel. Fjerner effektivt olje, sot og fettforbindelser. Velegnet til vask av industrigulv, maskiner, tyngre kjøretøy og anleggsmaskiner. Produktet inneholder biologisk nedbrytbare surfaktanter som bryter ned overflatespenninger i olje/fett og dermed fjerner effektivt olje/fett rester fra overflater slik at disse kan spyles bort med vann. Blandingsforhold 1:4 avfetter/vann eller sterkere/svakere alt avhengig av applikasjon.
Sobo Power bør virke i 2-3 minutter og bearbeides med børste og skylles av med rent vann. Separerer raskt ut oppløst olje/fett, og skummer en del.

Road Bio

Er et konsentrert vannoppløselig sterkt avfettingsmiddel for effektiv fjerning av olje/dieselsøl på asfalterte overflater. Biologisk nedbrytbare surfaktanter, kan benyttes konsentrert og fortynnet. Produktet er lavtskummende. Ødelegger ikke asfalt og separerer raskt ut oljen. Blandingsforhold er 4-8 %. 1 liter løsning fjerner effektivt 1 M2 med oljesøl. Hell Road Bio over tilgriset overflate og børst inn avfetter, vent 5-10 minutter og spyl av med høytrykkspyler.

Sobo LF

Er et konsentrert vannoppløselig lavtskummende avfettingsmiddel til bruk i høytrykksvaskere, tunellvaskemaskiner, bussvask og delevaskere. Produktet har en lavere pH og inneholder en rustinhibitor og separerer lett ut olje/fett. Blandingsforhold 2-5%.

Sobo Gold

Er et miljøvennlig avfettingsprodukt som kan blandes med både salt og ferskvann. Produktet er godkjent for Offshore bruk og tilfredsstiller de siste krave til OCNs Gold Standard. Benyttes for det meste som riggvask i Nordsjøens oljeinstallasjoner, men er ypperlig egnet til båtvask. Produktet er biologisk nedbrytbart og separerer raskt.

Oppbevaringspaller for oljerelaterte produkter for å hindre lekkasjer til gulv, natur og avløpssystemer. Miljøpallene er formstøpt i PP og siger ikke sammen over tid. Miljøpallene er lette å rengjøre og samler effektivt opp eventuelle lekkasjer fra fat eller kanner plassert på pallen. Leveres i to typer, høy og lav form. De høye samler opp mere enn de lave. Med de lave kan settes sammen til et helt gulv. Det er i dag ingen krav til å benytte miljøpaller, men det er et økende fokus på miljøpaller.

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

Diverse tilbehør

Tilbehør smøremidler

Biesterfeld Norge AS fører produkter for renslig og sikker påføring av olje og kjemikalier

Art nr

14338 - Oil Safe 10 liter kanne
18346 - Oil Safe 5 liter kanne
14343 - Oil Safe 2 liter kanne

Art nr
18353 - Oil Safe universallokk, gul

Art nr

14341 - Oil Safe gul tykk påfylling
18348 - Oil Safe gul tynn påfylling

Art nr

18355 - Oil Safe forlengelerslange tykk
18358 - Oil Safe forlengelerslange tynn

Til Kategorier

Lenker

Brosjyrer

Spørsmål? Ta kontakt

OSS I AVDELINGEN

Lasse Edvardsen

Salgsleder
Mobil: +47 91 54 26 41
lasse@biesterfeld.no

For vår avdeling er det viktig å kunne tilby kunden riktige løsninger og produkter.Rett produkt på rett sted er nøkkelen til problemfrie applikasjoner og økonomiske besparelser i form av lengre levetid og lavere vedlikeholdskostnader.Spesielt viktig er dette innen Næringsmiddelindustrien hvor det er svært strenge krav fra myndighetene til bruk av rett produkt med riktige godkjennelser. Våre produkter til denne industrien har H1 og 3H godkjenninger, Kosher og Halal sertifikater. Nytt fra JAX er Micronox, et antibakterielt stoff tilsatt i produktene som motvirker vekst av bakterier i selve smøremiddelet. Dette er spesielt aktuelt for slakterier som håndterer fugl og fisk hvor bakterier kan være en spesiell utfordring

LASSE EDVARDSEN
LASSE EDVARDSENSalgssjef spesialsmøremidler
Mobil: +47 91 54 26 41
lasse@biesterfeld.no
STEIN ROGER SOLLIEN
STEIN ROGER SOLLIENSelger forhandlere
Mobil: +47 91 62 62 56
stein.roger@biesterfeld.no
JON IVAR FJELDSTAD
JON IVAR FJELDSTADSelger forhandlere
Mobil: +47 92 46 90 20
jon.ivar.fjeldstad@biesterfeld.no
KJETIL ANDRESEN
KJETIL ANDRESENSelger/Produktspesialist smøremidler Molykote
Mobil: +47 41 48 24 80
kjetil@biesterfeld.no

KONTAKT OSS

Tittel

Gå til toppen