Biesterfeld får distribusjonsrettigheter i Norge og Sverige for AIREX®  skum og BALTEK®  balsaprodukter fra 3A Composites Core Materials

 

Biesterfeld utvider sitt langsiktige partnerskap med den sveitsiske produsenten 3A Composites Core Materials. Etter en vellykket distribusjon av AIREX® skum og BALTEK® balsaprodukter i Polen, har partnerskapet nå blitt utvidet til Biesterfelds datterselskaper Lindberg & Lund AS og ABIC Kemi AB for å inkludere distribusjonsrettighetene for Norge og Sverige.

AIREX®  skum og BALTEK®  balsaprodukter er høytytende og bærekraftige kjernematerialer laget av PET-skum og balsatre. AIREX® skum som brukes i sandwichstrukturer gir styrke, stivhet, termisk isolasjon og potensiell vektbesparelse på opptil 50 %. BALTEK®, laget av balsatre er det eneste strukturelle kjernematerialet laget av en naturlig fornybar ressurs. De lette kjernematerialene fra 3A Composites  Core Materials tilbyr egenskaper som:
stor kompresjonsstyrke og slagfasthet, høy stivhet, stor styrke, lavest forhold vekt/stivhet, meget gode utmattningsegenskaper og aldringsstabilitet og formbarhet. De har også utmerkede brann og isolerende egenskaper, samt at de er best i klassen når det gjelder «bærekraft». Disse unike  egenskapene gjør disse  kjernematerialene til det ideelle valget for bruk i sandwichkonstruksjoner innen marine, fiskeoppdrett, luftfart, transport, sport, fornybar energi samt bygg- og anleggsbransjen.

«Basert på vårt gode  samarbeid med Biesterfeld i Øst-Europa bestemte vi oss for å utvide samarbeidet med Biesterfelds datterselskaper i Norge og Sverige. Vi har valgt Lindberg & Lund AS og ABIC Kemi AB som er svært kundeorienterte, teknisk dyktige og velorganiserte selskaper.
Sammen med Lindberg & Lund AS og ABIC Kemi AB ser vi frem til å levere  kjernematerialene våre til kunder i Norden på jakt etter optimal ytelse kombinert med det beste tilgjengelige miljøavtrykket.»
sier Alexander Gassert, salgsdirektør EMEA Non-Wind, 3A Composites Core Materials.

«Med dette nye partnerskapet forsterker vi porteføljen vår med en ledende produsent av kjernematerialer for en voksende komposittindustri.
3A Composites Core Materials er en perfekt match for vår nordiske aktivitet når det gjelder bedriftskultur, teknisk fokus, innovasjon, kvalitet, ytelse, miljø, helse og sikkerhet. Vi er veldig stolte over å være valgt til å markedsføre de ledende produktene fra 3A Composites  Core Materials under merkevarene AIREX® og BALTEK® «
sier Stig Eines, markedssjef for Composite & Tooling, Biesterfeld Spezialchemie

3A Composites Core Materials
3A Composites Core Materials er en global enhet i 3A Composites Group, en del av Schweiter Technologies (SIX Swiss Exchange: SWTQ), med produksjon i Europa, Amerika, Kina og Papua Ny-Guinea.

Sterkere, lettere for en grønnere fremtid
3A Composites Core Materials er en ledende global aktør med den bredeste porteføljen av høytytende og bærekraftige kjernematerialer med hovedfokus på PET-skum og balsatre. Vi er pionerene innen sandwich-teknologi med mer enn 75 års erfaring.

Vårt fokus har hele tiden vært å utvikle sterke, solide, men lette kjernematerialer. Dette gjør produksjonen mer holdbar, bærekraftig og gir mer energieffektive sluttprodukter for våre kunder. Våre produkter har som formål å skape en sterkere, lettere og grønnere fremtid.

Innovasjon hos Lindberg & Lund AS
Produktene våre er et resultat av våre dyktige ingeniører som samarbeider med kunder og ledende eksperter og forskningsinstitusjoner. Vi er med på å utvikle bransjetrendene og tilbyr markedsledende produkter og tjenester.

Vi ønsker å gjøre bransjen grønnere
Vårt engasjement for bærekraft er dypt inngrodd i alle aspekter av vår virksomhet. Vi er opptatt av å utvikle bærekraftige produkter til å beskytte det naturlige miljøet og kulturarven i lokalsamfunnene vi arbeider i.

Biesterfeld  Spezialchemie
Biesterfeld Spezialchemie er en ledende internasjonal distributør av spesialiserte kjemiske produkter, matingredienser og tekniske løsninger over hele verden. Produktporteføljen fokuserer på kravene til utvalgte bransjer. Dette inkluderer personlig pleie, rengjøring, helsetjenester, maling og belegg, lim, kompositt, polyuretan, konstruksjon, ernæring, elektrisk, elektronikk og energi. Som partner for ledende globale leverandører er selskapet representert over hele Europa. De tilbyr løsningsorientert teknologibasert ekspertise samt tilpassede løsninger. Biesterfeld Spezialchemie er en del av Biesterfeld Group og har vært aktiv som handels- og serviceselskap i 113 år. Med over 40 lokasjoner over hele verden er den hovedsakelig familieeide gruppen en av de ledende distributørene for plast, gummi, kompositt, lim samt grunnleggende kjemi og spesialkjemikalier.

Kontaktperson
Stig Eines
Torvuttaket 89
1540 Vestby
Norge