Vestby, 17 November 2020

Biesterfeld og PROD`HYG utvider deres distribusjonssamarbeid for kosmetiske ingredienser til Norden

Vestby, 17 November 2020

Biesterfeld utvider det vellykkede samarbeidet med den franske produsenten PROD’HYG. Biesterfeld har siden 2017 arbeidet for å utvide sin portefølje av høykvalitets funksjonelle og spesifikke aktive ingredienser i Spania, Portugal,Tyskland, Østerrike, Sveits, Tsjekkia, Russland, Ukraina og Bulgaria. Med umiddelbar effekt inkluderer nå dette samarbeidet datterselskapet Lindberg & Lund AS som har distribusjonsrettighetene for Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island.

Porteføljen inneholder funksjonelle råmaterialer som fortykkere, emollienter, konserveringsmidler samt naturinspirerte aktive ingredienser som for eksempel planteekstrakter. Disse inkluderer palmefrie og fairtradeingredienser, deriblant Prodhysoft® ABK. Det COSMOS sertifiserte plantesmøret fra Allanblackia planten reduserer epidermalt fuktighetstap og sikrer langvarig hydrering. Dette smøret etterlater huden med en mykere og friskere følelse samtidig som det har bedre smørbarhet. Hydrobase® produktene er et utvalg hydrogenerte vegetabilske oljer som man også kan finne i porteføljen. Med deres presise og reproduserbare smeltepunkter er disse ingrediensene godt egnet for å skape spesifikke sensoriske effekter og teksturer, samtidig som deres lave umettede fettsyreinnhold gjør dem oksidasjonsstabile. Til slutt har vi Lactabase® produktene som består av et utvalg fettholdige alkoholer, esterifisert med melkesyre. Råmaterialene denne porteføljen består av, er passende for en rekke kosmetiske formuleringer innen hud- og hårpleie, solpleie og fargekosmetiske applikasjoner.

«Produkter av høy kvalitet, som er miljøvennlige og veganske har en eksepsjonell høy etterspørsel i Norden. Våre kunder søker produkter og ingredienser av naturlig opprinnelse sertifisert i henhold til COSMOS,og Svanemerket for å nevne noen. Dokumentert opprinnelse, innhold samt studier som viser effekt er en selvfølge på det nordiske markedet» sier Lars Martin Haugberg, Salgssjef Healthcare & LifeScience, Biesterfeld Spezialchemie. «Råvarene som leveres av PROD’HYG kompletterer vår portefølje da produktene er innovative og bærekraftige løsninger for kosmetikk industrien.»

«Vi har allerede et godt og vellykket samarbeid med Biesterfeld, og vi er trygge på at det vil bli like vellykket med Biesterfeld Gruppen i Skandinavia. Lindberg & Lund Gruppen er godt etablert i det nordiske markedet og tilbyr en kombinasjon av fremragende applikasjonsspesifikk rådgivning og utmerket logistikk.» Sier Nicolas Pajot, Administrerende Direktør i Laboratories PROD’HYG

Om PROD’HYG

PROD’HYG har spesialisert seg på planteekstrakter gjennom 70 år og jobber kontinuerlig med effektivisering av denne prosessen uten negative innvirkninger på miljøet.

PROD’HYG innehar, og følger, anerkjente standarder som ISO 9001/14001, Cosmos Organic Standard, UEBT medlemsskap, Ecovadis Platinum medlemsskap  og RSPO sertifiserte produkter.

Deres ekspertise er verdenskjent, og kvaliteten på ekstrakter og formuleringer har vært instrumentelle i mange av de beste kosmetiske sluttproduktene på markedet i dag. PROD’HYG vil hele tiden jobbe for perfeksjonering av bærekraftige arbeidsmetoder og utvidelse av sortiment.

Om Biesterfeld Spezialchemie

Biesterfeld Spezialchemie er en verdensledende distributør av spesialkjemiske produkter og løsninger samt ingredienser til medisin, kosmetikk og mat. Produktporteføljen inneholder, og fokuserer på, industri-spesifikke krav fra personlig pleie og rengjøring, helse, kompositter og formlagingsmaterialer, maling og belegg, lim/tettemasser, polyuretan, konstruksjon, ernæring, elektrisk, elektronikk og energi. Med agenturer fra verdensledende produsenter er selskapet representert i hele Europa og tilbyr løsningsorientert, teknologibasert ekspertise og spesialtilpassede løsninger. Biesterfeld Spezialchemie er en del av Biesterfeld Gruppen som igjennom 114 år har vært et aktivt handels- og serviceselskap. Med over 40 lokasjoner på verdensbasis er denne familieeide gruppen en av de ledende distributørene av plast, gummi, og standard- og spesialtilpassede kjemikalier.

Produktkontakt Lindberg & Lund AS:

Lars Martin Haugberg
Torvuttaket 89
1540 Vestby, Norway
Telephone: +47 64976561
larsmartin@lindberg-lund.no
www.lindberg-lund.no

Pressekontakt Biesterfeld:

Henrike Riemann
Ferdinandstrasse 41
20095 Hamburg, Germany
Telephone: +49 40 32008-236
h.riemann@biesterfeld.com
www.biesterfeld.com