Biesterfeld Norge, 3D-printer med superpolymerer

Samarbeid med Roboze har gjort det mulig for Biesterfeld Norge å forsyne det norske markedet med avansert 3D-printer teknologi for produksjon av deler med blant annet superpolymeren PEEK

Superpolymer
– 3D-printing med superpolymer som PEEK, PEKK og Ultem kan væreutfordrende. PEEK er en termoplast som har unike egenskaper i forhold til mekanisk styrke, slitasje, motstand mot temperaturer og en rekke kjemikalier.
– Det finnes også utgaver av PEEK som er forsterket med for eksempel keramiske partikler eller karbonfiber. Disse tilsatsene bidrar til ytterligere å øke de mekaniske egenskapene til PEEK.

Med disse «super-polymerene» kan vi i mange tilfeller direkte erstatte metaller og tradisjonelle komposittmaterialer inn i mange industrielle applikasjoner.

Jevn temperatur og stort byggvolum

Roboze har i skrivende stund to serier. Det er Professional series med OnePro og PlusPro og Argo serien med 350,500 og den helt nye Argo 1000 som ble avduket på FormNext messen i Frankfurt. Begge seriene bygger på de samme prinsippene, men toppserien Argo har en del ekstra funksjoner som for eksempel oppvarmet byggkammer, PLC styring og doble ekstrudere. Argo 1000 med et byggevolum på 1000x1000x1000mm er utsyrt med den nye Hypermelt teknologien, en tekonologi som gjør det mulig å printe svært raskt med opp til 1,5kg materiale i timen. Her snakker vi on demand produksjon.

API20T

– Sist, men ikke minst, er Argo serien spesielt designet for å møte kravene til den nye API20T standarden, den første standarden innen petroleumsindustrien
utviklet for additiv tilvirkning av polymere materialer. Denne standarden setter nøye krav til logging av alle parameter og hver eneste del som produseres må ha
dokumentasjonen i orden. Med sin PLCstyring logger Argo500 alle parametere som kreves for å møte de strenge kravene i API20T standarden. – Summen av alt dette gjør Roboze sine 3D-printere til maskiner som er designet for å kunne produsere deler i avanserte materialer og som vil møte industriens fremtidige behov.

Digitalt lager med råstoff og 3D-filer

Kombineres denne teknologien med et digitalt lager, begynner det virkelig å bli praktisk for mange industrier. Et konkret eksempel på dette er den flytende platformen (FPSO) Skarv som ligger ca 200km utenfor kysten av Brønnyøsund og driftes av AkerBP. De har fått installert en Roboze PlusPro 3D-printer nettopp for å kunne produsere detaljer de selv trenger. Det er naturlig nok lite praktisk å få levert spesialdeler helt ut dit når noe går i stykker. Nytteverdien er følgelig desto større av å kunne produsere sine egne deler av rett materiale når de trenger dem– På Skarv printer de det de trenger, når
de trenger det.

Roboze pekk

Oppsummering av NCAM2024 i Hammerfest

3 april, 2024|0 Comments

Oppsummering av NCAM2024 Slipp løs innovasjon: Et tilbakeblikk på Biesterfeld Norge sin vellykkede NCAM2024 konferanse. I en tid der innovasjon og teknologi går sammen for å redefinere grensene for produksjon, har den [...]

NCAM2024 i Hammerfest

1 mars, 2024|0 Comments

Biesterfeld Norge tydelig tilstede på AM-konferansen i Hammerfest. Norwegian Additive Manufactoring Cluster (NCAM) ønsker velkommen til NCAM2024 - Nasjonal konferanse for additiv produksjon (AM) som arrangeres den 11. til 13. mars på [...]

Roboze Plus Pro-Unboxing

12 januar, 2024|0 Comments

Unboxing Roboze Plus pro Med Roboze Plus Pro produserer du enkelt funksjonelle deler i superpolymerer og kompositter. Nye materialer med høy ytelse PRO-serien utvider produksjonsmulighetene takket [...]

Kontakt oss for spørsel rundt Roboze